Perşembe, Aralık 26

“Küresel gastronomi ortamındaki yerimiz ve önemimiz giderek artıyor”

Oluşturulma tarihi: 06 Aralık 2024 11:40

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, dünyanın başlıca restoran derecelendirme sistemlerinden biri olan Michelin Rehberi 2025 seçkisinin lansman törenine katıldı. Michelin Rehberi'nin İstanbul, İzmir ve Muğla'yı kapsayan 2025 seçkisi 32 yeni restoranın eklenmesiyle zenginleşti.

Four Seasons Hotel İstanbul on the Bosphorus'ta gerçekleştirilen 2025 Michelin Rehberi seçkisinin lansman töreninde, Türk gastronomisinin uluslararası sahnedeki yeri ve önemine dikkat çekildi.

Bakan Ersoy, törende yaptığı konuşmada, Türk mutfağının dünya gastronomi sahnesindeki güçlü konumuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

“2025 yılında İstanbul, İzmir ve Bodrum'un yanı sıra Muğla ilinin diğer ilçelerine de yayılacak olan Michelin seçkisinin tüm seçilmiş restoranlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. “Destinasyonlarımızın dünyanın önde gelen yemek şehirleri arasında yer alabilmesi için hem yerel lezzetlere hem de dünya mutfağının başarılı örneklerine ev sahipliği yapması gerekiyor.”

MICHELIN GUIDE 2025 SEÇİMİ Türkiye

Önerilen restoran sayısı ise İstanbul'da 77, İzmir'de 24 ve Muğla'da 31 olmak üzere toplam 132'ye ulaştı.
Bu restoranlardan 2'si Michelin Yıldızı, 8'i Bib Gourmand ve 6'sı Yeşil Michelin Yıldızı aldı. Geçen yıl önerilen restoranlar listesinde yer alan restoran, bu yıl Bib Gourmand notunu aldı.

GASTRONOMİDE LİDER ŞEHİRLERİMİZ: İSTANBUL, İZMİR VE MUĞLA

İstanbul, İzmir ve Muğla'da özgün Türk mutfağının geleneksel ve modern yorumlarını sunan başarılı restoranların yanı sıra dünya mutfağının en başarılı örneklerini sunan çok sayıda işletmenin bulunduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, şöyle konuştu:

“Michelin Rehberinin Türkiye için en büyük avantajı bu zenginliğimizi dünyaya sunmak ve şehirlerimizin zengin seçeneklerini eşsiz bir gastronomi deneyimi yaşamak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçilere sunmaktır. Bir yandan coğrafyanın, diğer yandan da bulunduğu toprakların tarihinin getirdiği iklim, tarım ve üreme koşulları.” Ne kadar şanslıyız ki, kıtaları birleştiren, kadim tarihiyle imparatorluklara başkentlik yapan misafirlerine eşsiz deneyimler sunan İstanbul'umuz ile olağanüstü doğal güzellikleri, köklü tarihi ve zengin yemek kültürüyle öne çıkan İzmir'imiz, “Muğla illerimiz artık yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin tercihlerinde üst sıralarda yer alan gastronomi şehirleri arasında yer alıyor. Bu zenginliği yeni nesil bilgi ve yaratıcılıkla harmanlayan şeflerimiz sayesinde dünya gastronomi sahnesindeki yerimiz ve önemimiz artıyor.”

Michelin Uluslararası Rehberi Direktörü Gwendal Poullennec, Türk mutfağının zenginliğine dikkat çekerek şu açıklamayı yaptı:

“Bu yıl da müfettişlerimiz Türk mutfak dünyasının zenginliği ve benzersizliği karşısında büyülendiler. “Yerel işçilik, sorumlu gastronomi girişimleri ve yerel mutfak geleneklerinin yeniden yorumlanmasına adanmış yaratıcılık arasında İstanbul, İzmir ve Muğla, gerçek bir gastronomi mozaiği olduğunu kanıtladı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi