Pazartesi, Aralık 9

Kastamonu’da hasat başladı: Kar suyuyla beslendi! Buğdayın atası… – Son Dakika Hayat Haberleri

Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde yaklaşık 12 bin dekar alana ekilen ve buğdayın atası olarak bilinen siyez buğdayı, iç ve dış pazarda ham ve işlenmiş formlarda talep görmeye devam ediyor. Bölgede “kabulca” veya “uzay” olarak adlandırılan siyez buğdayının yaklaşık yüzde 70’i bulgur, geri kalanı ise un ve yem olarak kullanılıyor. Siyez, iç pazarın yanı sıra son dönemde yurt dışında da büyük talep görüyor. Tarım ilacı ve gübre kullanılmadan yetişebilen tek tahıl ürünü olan ve geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan Siyez, biçerdöverlerle hasat edilmeye başlandı. İhsangazi ilçesinde siyez buğdayı üreten çiftçiler, verimden memnun olduklarını söyledi.

“ŞU ANDA İYİ BİR SEZON GEÇİRİYOR”

İlçede siyez buğdayı yetiştiren Sabahattin Ciğerci, “Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde siyez buğdayı hasadına başladık. Umarım verimli bir yıl olur. Şu anda güzel bir sezon.”

Yasin Ciğerci, “Siyezimizin hasadını yapıyoruz. Hasat sürecinde yağmur ve kar suyunun tarlaları beslemesi çok önemli. Yetiştirme sürecinde siyezimizin kar suyuyla çok iyi beslenmesini sağlıyoruz. Zaman zaman gözlemliyoruz, şu anda hasat yapıyoruz.” Artık unumuzu kendi değirmenimizde üreteceğiz ve ürünümüzü Türkiye’nin her yerine göndereceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
gaziantep escort