Akciğer kanserinden dünya çapında kansere bağlı ölümlerin hem erkeklerde hem de kadınlarda yüksek olduğunu belirten Dr. Nail Özhan, şunları söyledi: “Günde içilen sigara sayısı, sigara içme süresi, başladığı erken yaş, derin sigara içme miktarı Akciğer kanserinin ana nedenleri olan katran ve sigara dumanına pasif maruz kalma, akciğer kanseri riskini artırıyor.”
“İkinci el sigara içmek, sigara içmeseniz bile çevresel tütün dumanına maruz kalmaktır” diyen Dr. Nail Özhan, şu uyarılarda bulundu:
“Pasif içicilik kalp hastalıkları ve diğer hastalıklara neden olabileceği gibi akciğer kanseri riskini de artırabilir. Evde veya işyerinde pasif sigara dumanına maruz kalan kişilerde, sigara içmeseler dahi akciğer kanserine yakalanma riski %20-30 oranında artmaktadır. Sigara dumanında 7.000’den fazla kimyasal madde bulunduğundan bunların yüzlercesi zehirli, 50’den fazlası ise doğrudan kanserojen özelliğe sahiptir.”